fredag 14 november 2008

Into the wild

Christopher McCandless utanför “The Magic Bus”.

Nu har jag precis kollat på Into the wild! Det är en sann historia om en kille som lämnar allt och beger sig ut i vildmarken. Tyvär dör han efter att ha ätit en giftig växt.. :/ Bilden här ovan hittades i hans kamera.

Man skulle ju vilja testa på att leva lite som han gör.. de skulle nog vara bra för både de ena och de andra.. men det krävs mycket planering och skit.. :/ men de behöver ju nödvändigtvis inte vara så extremt! ;)

Christopher McCandless lämnade etablissemanget fullständigt efter sin universitetsexamen 1990. Han tog namnet Alexander “Alex” Supertramp och började att utforska USAs vildmark - kulmen nås våren 1992 när han beger sig till Alaska.

Den 6:e september 1992 hittas hans döda kropp i det bussvrak han bott i. Då hade Christoper varit död lite mer än två veckor.

Supertramp beskrivs som en driven, principfast och intelligent ung man som väljer att hoppa ur ekorrhjulet. Bakom det hela finns en djupt rotad konflikt med föräldrarna, men det är inte bara det som driver honom ut i det “vilda”. Han träffar flera personer på sin resa och han verkar vara en kärleksfull människa som både ger och tar.

1 kommentar:

Danny sa...

He didn't die from a poisonous plant; he starved to death.