onsdag 31 december 2008

söndag 28 december 2008

Kalas!

Igår var jag på 20 årsfest Hos Emelie och Patrik! Emelie har nu också lämnat tonåren och slutit sig till vuxengemenskapen ;) Det var en mycket trevlig kväll må jag säga takktakk för den!

annars har det inte hänt så mycket nu i dagarna sen julafton.. eller jo det har blitt kallare! :) och jag har upptäckt en bok som är väldans bra!
Den siste bonden på tämmesboda
heter den och handlar om en fotograf som under några år följde ett äldre syskonpar som bor kvar på gården de bott på sen de var i ungefär min ålder. Det speciella är att de inte har modernitiserat någonting.. utan allt fungerar som de gjorde på typ 20-talet.. De har varken rinnande vatten, el eller maskiner på gården utan hämtar många hinkar vatten ur brunnen varje dag till både sig själva och djuren, eldar i vedspisen i köket och använder hästar och sin egen styrka i arbetet.. väldans intressant och som lite grädde på moset innehåller boken massor vackra bilder!

onsdag 24 december 2008

GOD JUL

God Jul på er alla!
nu ska ja sitta brevid granen och vänta
på Kalle Anka, t
omten och snön!

tisdag 23 december 2008

julkänsla?


Snart är det julafton och jag har typ inte en endaste julkänsla i kroppen.. begriber inte varför det är så.. högg och pyntade en julgran idag men det blev inte mycket bättre för det.. skulle ju va trevligt om de kom lite snö.. eller kyla iallafall!

måndag 22 december 2008

bebis

Wwiee nu har dom minsjäl fått sin lilla bebis! :) mitt ute i skogen.. Nu har ja inga fler avsnitt att se på.. måste köpa de två sista boxarna också men de tillåter min plånbok inte mig att göra just nu!

Påtal om boxar så ska ja köpa Sally-boxen till mig själv i julklapp idag! :D:D

Nu ska ja gå och fixa god frukost och sen ut och hugga julgran! :D om blåsten tillåter det.. vill ju inte ha en hel gran över mi!

Ska köpa de sista julklapparna idag.. lide sen måste man ju få vara på det ;)

fredag 19 december 2008

Satellit-foto

fasiken va coolt!!
om du går in på hitta.se och sen söker på var jag bor och väljer satellit-karta så kan du se våra kor och min studsmatt och allt! :) mihi!! vårsta fräckt! som att flyga jue!
nu ska jag ut och ta mig en flygtur över trakterna! :)

onsdag 17 december 2008

kitty jutbring

Kitty Jutbring är en granner kvinna!

tisdag 16 december 2008

Julkort

Nu har jag skrevit massa julkort! vi får väl se om du är så snäller att du får ett ;) hehe

kollar samtidigt på Titanic som går på trean.. s
ååå fin och bra film! loves it!

jordbävning


Men såklart sover man och märker ingenting.. lite surt.. :/ aja inget som blev skadat eller så iaf! bara lite omrört, och jag tror att sverige behöver få lite fler omrörningar i grytan!

nu ska ja kolla på Dr. Quinn!

söndag 14 december 2008

It's a boygirl thing


Idag har jag busat med hanna, stephan och pix! :) vi va i nån kyrka och kollade på nån invigning av ett konstverk som vår gamla lärare gjort! trevligt dä, va en traggig gudstjänst också men då gick vi ut och lekte.
Sen åt vi mc donalds mat och kollade på filmer, bland andra "It's a boy girl thing" den va rolig! borde du genast ta och se!
åkte tågis hem. mysigt när de e mörkt!
NU står ida och skrubbar och skurar på vår toalett och försöker å de så rent där sa! haha bra med lite frumtimer här ibland :D

lördag 13 december 2008

väckarklocka!


Idag har ja köpt en väckarklocka men ja får minsann inte den att fungera :/ sepe..

Har även kollar på lucior idag, trevligt sa!


Igår jobbade jag på lussevakan.. de va gaaaaaaaaaaaanska mycket folk.. men då går tiden fort iaf :)

onsdag 10 december 2008

Schindlers List

Kollade på Schindlers List inatt.
Som folk kan bete sig! :/

måndag 8 december 2008

SEGT

sitter på mammas dator nu och den är såå seg :/ jobbigt..
han lyssna på "mat it be" nääästan tre gånger från det att ja tryckte upp internett explorer tills det att ja va inne på bilddagboken.. hemma hinner men inte ens starta musik innan man kommit imn på bdb..


ja har blitt mycket mer aggresiv på sistonde.. iaf mot niklas för han oftast är otrooooligt jobbig och påfrestande. och jag vill flytta hemmifrån och bara ha mina egna saker och städa efter mig själv och måla på väggarna om ja så vill..


skulle va skoj att komma med i robinson med fast alldra bästa hade varit att bara typ bli fast på en öde ö.. för dehär med att bli kändis är inte så mycket för mig..


Har bestämt mig för att ja nog ska plugga till förskolelärare till hösten! för på dagis är det skoj att jobba.. på alla andra jobb jag varit på längtar men ju bara efter att få gå hem.. och barn är så roliga och intressanta :)


OCH jag vill ja en stor kram! men ja vågar inte kramas på riktigt med vemsomhelst! I min familj har vi lixom blitt uppväxta med att inte visa så mycket kännslor.. lite trist men aja. jag får lära mig!

söndag 7 december 2008

tyypiskt..


Vad tror du inte händer inatt när ja skulle köra hem från björket efter att ha stressat runt och diskat och torkat vinglas hela kvällen och bara vill sova och vila benen? JO de ska ja ta och berätta för dig, jag får PUNKTERING!! halv tre på natten mitt på vägen mellan osby och hässleholm så jag fick köra in på en liten sidoväg och det är mörkt som i en skorsten men som väl va har ju min mobil gått sönder så jag har fått låna Niklas gamla och i den är det en inbyggd lampa :) *puh* Så jag fick snällt luska ut hur billyftaren funkar sen skruva upp bilen i luften, stå och dra och stonka för att få loss skruvarna som pappa skruvat fast med sin elektriska skruvdragare och sen skruva på reservdäcket! Ringde till Niklas och Ida men när dom kom va ja redan klar! ;P mihi aja sen sov ja gott iaffalla!

Titanic




kollade på Titanic härom natten :) inte hela dock, då hade ja somnat direkt.. men det var trevligt! och när man kollar på datorn kan man ju inte låta bli att ta massa bilder ;)
DAMP-varning på den översta =^,^=

fredag 5 december 2008

Brasa

Nu är ja mätt och gla ätte julbordet! det var trevligt och god mat :) julklappsauktin också minsann.. inte illa! och som grädde på moset ligger det ett vandrarhem på ovanvåningen av byggnaden där vi var så jag, Niklas och Ida bjöd in oss till en man lagom så vi hann se vem som åkte ut ur idol! :) fast Robin skulle ju blitt kvar :/

nu sitter jag och myser framför min nyinköpta brasa :)



Julbord




Julbord med centerpartiet ikväll! WIHO ;)

hoppas dom har god mat! många ägg, köttbullar, prinskorvar, rödbetssallad, omelett och jansons utan sillbajs!!

torsdag 4 december 2008

mobil


FAAAAN min mobil funkar inte :/ eller vissa knappar ville inte funka när ja tryckte på dom.. så ja tänkte att den kanske skulle skärpa sig om jag stängde av den.. men de ville den såklart inte.. och nu kan ja inte få igång den för endel av de knapparna som inte funkar är i min pinkod :O :(

onsdag 3 december 2008

snö igen :D




ikväll har det snöat igen :) mysigt!
måtte den stanna en stund nu.. men de gör den väl såklart inte..
ja vill ha en gammal och mysig jul som förr i tiden. med massa snö och levande ljus och mys!

Fallskärm

ahh vad härligt det måste kännas.. jag vill!! bara trilla längre och längre ner, hur fort som helst! Och vetskapen om att de kan gå fel får de nog att kittla ännu mer i magen.. mahaha

måndag 1 december 2008

December!


aja nu är de minsann december också! trevligt sa! om de bara kunde ta och komma lide snö också så vore ja glad :)
Dopet igår var så trevligt så, lite långdraget i kyrkan sa men mysigt.. och trevligt efteråt med god mat och skoj folk! Elias ble så glaer för sitt namn :) Idag har jag hjälpt Therese att flytta! det gick snabbt lätt och smidigt måste jag säga.. men ja stannade iofs inte och hjälpt till att ställa iordning allt eftersom släpet skulle va tillbaka 4 och då skulle ja även äta middag hos mamma. Det var god mat vi fick :)
har matat korna idag också både i morse och nu ikväll.. ikväll fick ja hjälp av Ida, då va de inte lika drygt :) men de fanns inget varmvatten sen :( inte skoj att duscha då ikke, MEEEN ja ä inte den som ä den! ;)