tisdag 31 mars 2009

Nödvändighetslista


  • Gå till arbetsförnedringen och försöka prata lite vett med dom.. Är avis på Pix som ska praktisera på en förskola. Jag vill också!
  • Plantera om dom små plantorna som börjar bli alldeles för stora och många för sina små krukor.
  • Besöka naturen oftare.
  • Lära mig tänka på lite viktiga saker.
  • Skaffa ett jobb.
  • Leta upp en syo eller nåt som kan hjälpa mig öppna en bra dörr.
  • Gå på gymmet regelbundet.
  • Hämta solen och våren.
  • Göra mer saker som jag själv vill (tillexempel köpa catmankläder men de finns inga.. känns som att alla kläder på H&M i hässlehåla har hängt där i årochdar, hittar iaf inget grannt från katalogen. Indiska borde börja göra herrkläder också.)

Can't have it all

Ny Musikvideo från Jay Brannan.
Lyssna, kolla och njut :)

söndag 29 mars 2009

herre jisses vad mörkt

Igår besökte jag och Hanna vår gamla klasskompis Ia :) det var trevligt.. satt i flera timmar och pratade om.... GUD.. hehe men han verkar vara en trevlig typ! från 20:30-21:30 hade vi självklart bara ljus tända!

torsdag 26 mars 2009

tyst här sa

Nu har jag inte skrivit nåt här på länge.. har inte haft någon lust eller kommit på nåt att skriva om.. haha händer inte så mycket nu.
Men i Lördags var de iaf Robinsson på teve :) Hade lite folk här hemma som jag bjöd på taco. Jag är fortfarande sur över att ja inte fick vara med i robinsson :/ men det bästa är att efter robinsson är det det amerikanska robinsson (survivor) på tv400 :D nu måste man ju sitta hemma om lördagarna.. haha nee så illa ska de väl inte redit va..
I Söndags åkte jag och Ida hem till Idas syster som bor ute vid havet, det var härligt med lite havsvind såhär i våren.. men kallt..
Jag har matat korna varje morgon denna veckan, kalvarna blir bara större och större och stångas och springer fram och
tillbaka och övartvätbromsar när de plötsligt dyker upp en annan kalv eller vägg framför dom.. Ska bli skoj att släppa ut dom snart så dom får springa av sig redit :)
Annars händer de inte så mycket i mitt liv förtillfället.. lite trist men aja den som väntar på nåt gott... ;) hehe jag håller fast vid tanken att många saker händer av mig själv om man bara har tålamod och väntar lite.. vissa saker får man klart kämpa för.. ne nu ska ja värka i mig mackor och kaffe..
Ha en fin dag i solen.

fredag 20 mars 2009

kattbad

Idag tyckte jag det var dax för Mange att ta sig en riktig tvätt! sagt och gjort, nu är han både ren och loppfri (hoppas jag)
Det börjar ju bli tid för honom att springa ut och träffa alla kattkompisar igen. då kan man inte se ut hur som helst.

vårdagjämning

ääääääntligtn är herr dag lika lång som fru natt! Det blir bara ljusare och ljusare..
Nu känns de som att jag bara traggar om dendär våren i denna bloggen..
men jag tycker faktiskt om den! :)



onsdag 18 mars 2009

SOL



Idag är det fruktansvärt fint väder :) loves it! jag satt ute på kökstrappan och lyssnade på fåglarna och drack kaffe med Magnus :) han är också glad nu när det börjar bli varmare ute så han kan rulla i grusen och hans kattmynta börjar vakna upp och lukta gott.
själv passade jag på at
t rita lite :)

Stjärnor

Inatt la jag mig på fel håll i sängen. Det vill säga så att mitt huve låg där fötterna brukar ligga och fötterna låg där huvet brukar ligga.. de luktade gott. Men de va inte därför ja la mig så, utan för att då låg mitt huvud vid fönstret så jag kunde kolla ut och upp på stjärnorna.. det var så fin stjärnhimmel inatt. Man känner sig så liten men ändå trygg när dom är långt där borta och lyser för en.

tisdag 17 mars 2009

varmvatten


Jag har blitt så hemskans duktig på att elda på sistonde så nu har vi massa varmvatten här hemma! Därför tog jag mig en lång dusch ikväll, det är alltid skönt att duscha på kvällen.. då duschar man inte för att man måste bli ren och fin, utan bara för att man vill :)
Hatar när man går upp tidigt på morgonen för att duscha och det inte finns nåt varmvatten.

lördag 14 mars 2009

Utmaning

Mhm.. jag har blitt utmanad att lägga upp 12 låtar som betyder eller har betytt något för mig.. eller som jag bara gillar helt enkelt :) Ska göra mitt bästa för att välja ut några!

Nu utmanar jag Emelie, Hanna, Linnéa, Therese och Ia att göra samma sak.

Jay Brannan - Say It's Possible


Takida - Curley Sue


Cornelis Vreeswijk - Sommarkort


Robbie Williams - Advertising Space


Helmut Lotti - Sailing


Bruce Springsteen - Waiting on a Sunny day


Eagle Eye Cherry - Save Tonight


Cat Stevens - Morning Has Broken


Era - The mass


Titanic Suite Soundtrack


Britney Spears - Everytime


Westlife - Unbreakable

torsdag 12 mars 2009

måla

Idag har jag målat lite :) vill börja göra det oftare så jag blir duktigare.. men orkar inte vänta på det så jag orkar inte måla så ofta.. haha ja vill att de ska bli perfekt direkt! målade iaf en bohem familj som jag blev nöjd med och sen målade jag en tavla till som bara blev konstig och jag orkade inte mer, hatar att måla ansikten.. men men.. ja får väl måla folk utan ansikte tror ja.


Imorrn kommer hanniz hit de ska bli skoj :) ska baka bullar kanske.. de vore skoj iaf för ja har varit sugen på de länge nu.. och baka bröd också men de får ja göra nån annan gång. :)

Ja skulle köpa en tröja och ett par byxor på hm igår som jag hade kollat ut i katalogen.. men såååklart finns det inte i lilla hässleholm. trättsamt.. fast egentligen har ja inte pengar te att handla så de va väl bra ändå (tack GUD)

tisdag 10 mars 2009

Cookies n Beans

Såhär i efterhand så är nokk ändå detta den bästa låten från årets melodifestival :) fin och enkel..



men jag hoppas Alcazar vinner för dom är coola.

måndag 9 mars 2009

Foto


Vaknade idag och såg att det var massa dimma ute så jag tog lite foto :)
måste verkligen skaffa mig en systemkamera snart! blir ju mycket roligare att fota då och bättre bilder :)


miaOCHklara


HAHAHAHAHA
Finns det några roligare kvinnor på denna jord?
De är så allvarliga och samtidigt fruktansvärt roliga och levererar bra budskap!

söndag 8 mars 2009

Linnés Råshult

I onsdags besökte jag Råshult, där Carl von Linné föddes och bodde ett tag.
Där är hemskans mysigt speciellt på sommarn med alla bl
ommor :)

tisdag 3 mars 2009

Earth hour


Den 28 mars 2009 klockan 20.30-21.30 släcker miljontals människor ljuset i en manifestation för klimatet. Världen förenas i en enkel handling – att släcka ljuset under 1 timme. WWF uppmanar nu alla att delta.

Vad är Earth Hour?
Earth Hour är en klimatmanifestation som äger rum 28 mars 20.30-21.30 över hela världen med tidszonanpassning. Earth Hour inträffar till exempel alltså 1 timme tidigare i Stockholm än i London.

Vad är syftet med Earth Hour?
Syftet är att uppmärksamma och skapa engagemang kring klimatförändringen och att skicka en kraftfull signal till beslutsfattarna att de ska förhandla fram ett starkt klimatavtal i Köpenhamn i december 2009 under det svenska EU-ordförandeskapet.

Hur många förväntas delta?
Över 60 länder har anmält sig. Målet är att en miljard människor ska delta över hela världen och 1 miljon i Sverige.

Vad ska jag släcka?
Det viktigaste är att du släcker ljuset i din bostad så att människor runt omkring ser att hushållen deltar i Earth Hour.

Sahara Hotnights


Såååååå hemskans bra låt
och granna kläder.. se och lär kvinnor! ;)